Anne Shirley, ez a vörös bár barátnői szerint gesztenyebarna hajú, talpraesett és élénk képzelőerővel megáldott kislány immár magas, karcsú, tizenhat és fél éves ifjú hölgy: kijárta a főiskolát, és visszatért Avonlea-be, a jó öreg Marilla mellé.

De a visszatérés egyben új kezdet is, Anne kilép az élet iskolájába, hiszen dolgozni kezd: tanítónő a helyi iskolában.

Persze az élet folyton pezseg körülötte: régi barátai mellé újakat szerez, idősebbeket és fiatalabbakat.

Meglágyítja az új szomszéd, a mogorva agglegény hírében álló Mr. Harrison szívét, akinek idővel nemcsak mogorvasága, de agglegénysége is álcának bizonyul.

"Levendula" kisasszony személyében pedig igazi rokonlélekre talál, arról nem is beszélve, hogy a véletlen úgy hozza, a kisasszony révén olyan szerelmi románc tanúja lehet, ami az ő képzeletének tág terében is ritkaság.

Anne azonban nem volna méltó az Anne Shirley névre, ha nem kerülne időről időre kisebb-nagyobb kalamajkákba, igaz, mindig merő jó szándéktól vezéreltetve.

De bármi baleset, Anne rendíthetetlenül szépnek látja a világot, és talán épp ezért őkörülötte azzá is válik.

A felnőttkor küszöbén álló fiatal lány megható ügybuzgalommal igyekszik visszaadni mindazt a szeretetet, amit ő kapott valaha, kis tanítványainak és az ikreknek, akiket Marilla vett házába rokoni kötelességérzetből, de ezen Mrs. Rachel Lynde már meg sem lepődik...

02anne_az_elet_iskolajaban.doc
File Size: 6693 kb
File Type: doc
Download File
Leave a Reply.