Miért halt meg Labancz Anna? Miért halt meg a miskolci ápolónő?

1970. április 1-jén hajnalban valaki bekopog a gyönyörű Labancz Anna ablakán. A lány kihajol, a férfi hajánál fogva megragadja és szúr. Legalább hatszor.

Anna arcát elborítja a vér, sikoltozva kitámolyog a nővérszálló előcsarnokába, s csak annyit tud mondani: „Nem akarok meghalni, mentsetek meg!” De már az orvosok sem tudnak rajta segíteni.

E könyv szerzője az egyetlen, aki a gyilkosság krónikáját úgy írhatta meg, hogy módja volt az ügyben nyomozó valamennyi kulcsszakemberrel többször is interjút készíteni

és beletekinthetett olyan eredeti rendőrségi dokumentumokba, jegyzőkönyvekbe, vallomásokba, amelynek jó része mindeddig nem került nyilvánosságra.

E könyv írója az egyetlen, akit a brutális bűncselekmény legjobb ismerője, egy ma már nyugdíjas nyomozó maga vitt el a tett színhelyére, hogy újrajátsszák azt a hajnalt, percről percre, ahogy történt.

Ez a férfi megsúgta, hogy egy másik férfi az igazi bűnös, akinél annak idején véres ruhát találtak, mégsem foglalkoztak vele eléggé, s ma büntetlenül éli a világát.

A szerzőnek az idős nyomozó elmondja azt is, amit még senkinek sem említett: mire alapozza a gyanúját: a gyilkos szerette, de nem kapta meg a lányt.

A gyilkost több tanú látja elmenekülni – állítólag női pongyolát és parókát viselt…

E könyv hitelesen és végig érdekfeszítően meséli el a 23 éves miskolci nő útját szörnyű haláláig, majd a tettes utáni hajsza két évtizedes történetét.

Balázsi Ádám
24/4/2016 15:34:22

Üdvözlöm!

Érdeklődnék,hogy honnan tudnám beszerezni a könyvet, nagyon érdekelne a miként fogja meg az író ezt az szomorú eseményt.

Üdv,
Balázsi Ádám

ReplyLeave a Reply.