N. B. A.
NAGY BANDÓ ANDRÁS

Eltartási Szerzõdés

Tisztelt Magyar Népköztársaság!

Alulírott kéréssel fordulok Önökhöz, melyben elõadom a következõket:
Rádióban és tévében mást se hallok, mint, hogy Önök szerint meg lehet élni a havi fixbõl.
Mi évek óta próbálkozunk, de eddig nem sikerült. Így meg kell állapítanom, hogy vagy az Önök állítása téves, vagy mi osztjuk be rosszul a keresetünket.
Az Önökbe vetett hitem rendíthetetlen, tehát magunkat okolom. Arra gondoltam hát, hogy megadnám a lehetõséget Önöknek, hogy bebizonyítsák igazukat.
Éppen ezért javaslom: kössenek rám és családomra eltartási szerzõdést.
Ezt úgy képzeltem el , hogy mi továbbra is csak a napi nyolc órát dolgozzuk le, becsülettel, s az Önök rendelkezésére bocsátjuk a havi keresetünket az utolsó fillérig.
Önök ebbõl megoldják az étkeztetésünket, kifizetik a 3000 albérletet, a nagyjábóli 4000 OTP-részletet, a gyerekek iskoláztatását, ami ugyan ingyenes, de pénzbe kerül! . . . Fizetik a rezsit, s mindazt, ami egy boldog, kiegyensúlyozott szocialista családnak kijár, üdülések, utazások , kirándulások. . .
Bár ez az elképzelés egy picit hasonlít a tévében nemrég sorozatban játszott klasszikus eltartási szerzõdéshez, ez ne tévessze meg Önöket, a rabszolgasorsot egyszer már kipróbálták, s nem vált be, mi sem szeretnénk oda kilyukadni! . . .
Nos, amennyiben a nyugdíjazásomig hátralévõ 25 év alatt Önöknek sem sikerülne a bizonyítás, kérem Önöket, értesítsék errõl a többi - jelenleg is eredménytelenül kísérletezõ - honfitársamat, hagyjanak föl az egésszel! ...
Ha pedig a havi fixünk elegendõnek mutatkozik az eltartásunkhoz, akkor fizetségül Önökre hagyjuk mindazt a vagyont, ingóságot és ingatlant, amit a 25 év alatt a fizetéseinkbõl meg tudtak spórolni és meg tudtak venni . . . !