Anne elfoglalja első igazi állását: igazgatónő a summerside-i középiskolában és ahogy azt a különlegesen fejlett beszédkészségű, élénk képzelőerejű kislánytól megszoktuk már, felnőttként is mindent megtesz, hogy színt, izgalmat vigyen a városka életébe.

Először a Pringle-klánnal kell megküzdenie. Ők a városka igazi urai, és Anne helyett saját rokonukat akarták az igazgatói székben látni.

Így aztán Anne nem éppen népszerű a körükben, de vitézül állja a harcot.

Igaz, ha a vakszerencse nem juttatja egy régi hajónapló birtokába, és ha a sors nem sodor útjába egy kivételes színészi képességekkel megáldott kisleányt, aligha sikerül diadalmaskodnia.

Így azonban hamarosan mégiscsak az egész város kedvencévé válik.

Ekkor aztán semmi akadálya többé, hogy nyélbe üssön néhány házasságot, felderítse boldogtalan, magányos és tüskés szívű tanártársa, Katherine Brooke életét,

és végül, de nem utolsósorban a szomszéd házban élő, ugyancsak élénk képzelőerejű félárva kislányt kiszabadítsa zsémbes és rideg nagyanyja kezei közül.

Három év elteltével Anne elégedetten térhet haza Avonlea-be, hogy szeretett Gilbertjével, aki elvégezte időközben az orvosi egyetemet, esküvőjükre készülhessen...

04anne_uj_vizekre_evez.doc
File Size: 6618 kb
File Type: doc
Download File
Leave a Reply.